De største fugle



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fugle er de virkelige mestre i kroppen. Det antages, at nogle af de uddøde flyveløse fugle endda vejer 300-400 kg.

I henhold til denne indikator efterlades selv pterodactyler, der havde en masse på 250 kg. Sandt nok, for at løfte en tung krop i luften, var der også brug for et vingespænde på op til 15 meter.

I dag er både størrelse og vægt af fugle blevet mere beskedne. Dette vil tage højde for både fuglens størrelse og vægt.

Kejsermingvin. Af hele pingvinfamilien er dette den største slægt. Hannerne kan vokse op til 122 cm og vejer op til 40-45 kg. Derudover er denne fugls muskelmasse den største af alle fugle, dette opnås på bekostning af brystet. Fuglen har sort fjerdragt på ryggen og hvid på brystet. Dette hjælper med at skjule sig i vandet for fjender. For første gang lærte folk om sådanne pingviner under Bellingshausen-ekspeditionen i 1819-1822. Store fugle lever i isen omkring Antarktis, men de kan også komme ind i det sydlige kontinent for at parre sig og udklekke afkom. I alt har forskere talt 38 kolonier af kejserpingvinen, det samlede antal individer i dem er omkring 300 tusind. Denne havfugl finder sin mad i havet. På samme tid jager kejsermingviner i grupper. Når jagt på fisk og krill svømmer fuglene i en hastighed på 3-6 km / t og kan dykke ned til en dybde på 500 meter. Disse pingviner kan forblive under vand i op til 15 minutter. Fugle har få naturlige fjender, som et resultat, de kan leve op til 25 år.

Stellers havørn. Denne store fugl hører til høge-familien. Hun bor i kystregionerne i det nordøstlige Asien. Ørnenens samlede længde når 1,1 meter, dens vingespænde er 2,5 meter. Det vejer normalt 7,5-9 kg. Fuglen er mørkebrun med hvide stænk. Stellers havørn lever af fisk, nogle gange bliver små pattedyr og lamme bytte. Fuglen bygger sine rede i nærheden af ​​havet, i træer, højt fra jorden. Massiv uorganiseret turisme har truet ørnens hekkepladser. Som et resultat blev antallet af arter reduceret til 7.500 individer. I dag er Stellers havørn inkluderet i den røde bog, der er beskyttet af staten.

Bustard. Ved sin udseende minder denne fugl noget om en struds. Kun busten kan flyve, idet den er den tyngste af alle flyvende repræsentanter for sin klasse. Stor bustard findes i stepper og halvørkener i Eurasien. Hannerne kan sammenlignes i størrelse med kalkuner, selvom de vejer meget mere. Hanens kropsvægt når op til 20 kg, med en længde på 105-110 cm. Vingerne er også lange og brede, spændvidden er 190-260 cm. Dette gør det muligt for bustarden på mesterlig vis at fange luftstrømme. Men en tung krop tillader ikke at starte med det samme, den starter som et tungt fly. Fuglen stiger normalt mod vinden og stiger op. Bustarden foretrækker at bevæge sig langsomt på jorden. Disse fugle foretrækker at kaste sig i små flokke af samme køn. Bustards lever af både planter og insekter. Blandt de naturlige fjender af fugle er rovfugle samt en ræv, en ulv. Skovrydning af skove af mennesker tjente som drivkraft for en stigning i fuglebestanden, men snart begyndte folk at ødelægge denne art med deres egne aktiviteter. I alt er der i øjeblikket omkring 50 tusinde bustards tilbage i naturen, hvoraf halvdelen bor i Spanien.

Kran. Denne fugl er en populær favorit, mange sange og historier er blevet komponeret om den. Kraner har en lang række boliger, de kan findes i Asien, Europa, Australien og Nordamerika. Desuden er alle arter af denne fugl altid forbundet med vand og vådområder. Denne spredning skyldtes den lange oprindelse af slægten, den er allerede flere millioner år gammel. Væksten af ​​kraner kan nå 180-190 cm, og de vejer 8-9 kg. Samtidig når vingerpanelet på en stolt fugl 2 meter. Kraner er altetende og lever af både planter og dyr. Kosten inkluderer også fisk, frøer, slanger, insekter. Kraner bygger normalt deres reden i vand, der presser rør eller myrgræs. På samme tid forhindrer områder af vand rovdyr fra at trænge ind i ægene. Nogle arter af kraner er ganske små i antal, hvilket også skyldes menneskelige aktiviteter.

Krøllet pelikan. Repræsentanter for denne familie er blandt de største vandfugle. Voksnes kropslængde kan nå 1,8 meter under hensyntagen til en ret stor næb. Massen på den dalmatiske pelikan når 14 kg, og vingespænden er 2 meter. Pelikanen fik sit navn på grund af placeringen af ​​krøllede fjer på bagsiden af ​​hovedet og kronen. Denne fugl flyver godt, ved hvordan man skal svæve. Og pelikanen føles godt i vandet. Men de kan ikke dykke på grund af poternes særlige struktur. Pelikanen jager fisk ved at nedsænke hovedet og nakken i vand. Derfor foretrækker fuglen at leve i lavt vand. Pelikaner lever i permanente par i en koloni på flere dusin eller 4-5 par. Fuglene bygger deres rede på en flydende ø eller lige i rørene; kvinden gør dette, hanen bringer materialer. I dag er den krøllede pelikan opført i den røde bog. I Eurasien, i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, faldt antallet af reservoirer, der er egnede til arten, kraftigt. Som et resultat forblev ikke mere end tusind par krøllede pelikaner i Europa. Det er forbudt at jage ham.

Sort hals. Denne fugl hører til høge-familien. Den samlede længde på den sorte bjælke er cirka en meter, og dens vingespænde er op til 3 meter. En stor fugl vejer op til 12 kg. Den sorte grib er en stillesiddende fugl, der bor ved foden af ​​Sydeuropa, Nordafrika og Centralasien. Den vigtigste mad til gribere er lilla. Hendes gribber ser ud, skyhøje højt i luften. For at finde mad til sig selv kan gribbe flyve lange afstande op til 400 km pr. Dag. Svage ben tillader ikke disse fugle at bære deres bytte med sig, så de bliver tvunget til at spise så meget lød som muligt, når de finder det. Da gribere spiser blødt væv, valgte de områder med et mildt klima - frosset kød er ikke egnet til dem. Fugle lever op til 50 år. De bygger deres rede på træer eller klipper, som normalt ikke samles i en koloni. For nogle befolkninger er gribber hellige fugle, der tager sig af de dødes sjæle.

Svane. Disse yndefulde fugle kan også nå betydelige størrelser. Svaner kan veje op til 15 kg og har et vingespænde på op til 2,5 meter. Vækst hos voksne når 180 cm. I vand ser fuglene yndefulde ud, men på land fører korte ben til klodset gang. Fugle har udviklet muskler, takket være hvilke flyvninger på tusinder af kilometer, der hvert år gennemføres. Svaner er meget smukke fugle, der kendetegnes ved deres hengivenhed. Både mænd og kvinder opdrager afkom i løbet af det første år eller to af livet. Svaner lever i vandområder, disse kan være søer, flodmundinger og endda sumpe. Og fuglen lever af små akvatiske planter. Svaner kan ikke dykke, de nedsænker hovedet og nakken og kroppens forside i vand. På grund af det lille antal ikke-svaner er jagt forbudt. Når koldt vejr begynder, flyver disse fugle temmelig sent syd, men de er en af ​​de første, der vender tilbage. Arten af ​​sorte svaner lever i Australien og New Zealand. Disse fugle er lidt mindre, og de flyver ikke til overvintring.

Albatross. Denne vandrende fugl er den største af alt, der kan flyve. Royal albatrosses har et rekordstort vingespænde på 3,7 meter. Voksne fugle når en vægt på 11 kg. Selvom kropsstørrelsen ikke er så stor, er albatrossens vinger enorme. Disse fuglers vigtigste levesteder er vandene omkring Antarktis. De hekker på afsides øer. Albatrosses er vandrere, der har besat rester af jord i det sydlige Ocean. Deres slægt er ganske gammel, de tidligste repræsentanter levede for 12-15 millioner år siden. Disse fugle har lav fertilitet og en lang pubertetsperiode (6-10 år), men de lever op til 58 år. Lav dødelighed blandt voksne fugle bidrager også til dette. Albatrossens største fjende er en person, der forurener naturen. Sejlere tror overtroet, at udseendet af store hvide søfugle indbyder en kommende storm.

Cassowary. Disse store flyveløse fugle er de største i Australien og Ny Guinea. Navnet på cassowary kommer fra det papuanske ord for "hornet hoved". Faktum er, at fugle har en udvækst på panden, som i øjeblikket kaldes en hjelm. Vækst hos voksne kan nå 2 meter, og de vejer op til 50 kg. Selv om kassowarer ikke kan flyve, kan de accelerere til 50 km / t og hoppe op til 1,5 meter i højden. Hunnene er større og lysere i farven. Benene på en løbende fugl er meget stærke, tre-toede og har skarpe kløer. Kassørarer lever i tropiske skove og fører en skjult livsstil. Hovedaktiviteten er i mørke. Den vigtigste store mad til fugle er frugt, det kan også være svampe, snegle og små insekter, dyr. Kassørarer har ingen naturlige fjender, og en fugl kan endda angribe en person, hvis den er bange. Som et resultat blev denne fugl anerkendt af Guinness Book of Records som den farligste på planeten. Slagene i hendes skarpe kløer er meget farlige og kan endda føre til død. Disse fugle lever i naturen op til 19 år, og i fangenskab er denne periode fordoblet. For deres kød, fjer og endda kløer har kassowarer længe været genstand for jagt og udryddelse. I dag er mennesker begyndt at beskytte dem i australske nationalparker.

Struds. Alle ved, hvilken fugl der er den største på planeten. Væksten af ​​strudser når 2,7 meter, og de vejer 130 kg. Naturen har ikke givet tunge fugle evnen til at flyve - de har ingen køl, og brystmuskulaturen er dårligt udviklet. Selve vingerne er underudviklede. Men takket være kraftige poter kan strudser løbe hurtigt og accelerere til 70 km / t. Denne fugl bor på tørre, treløse steder i Afrika og Mellemøsten. Normalt samles strudser i små flokke, ofte græsser de sammen med flokke af zebraer eller antiloper. Fuglen er polygam; flere hunner lever med hannen. I parringssæsonen optager familiens far et areal på flere kvadratkilometer og driver konkurrenter væk fra det. Hovedfødevarer til store fugle er planter, men lejlighedsvis lever de også af små dyr og endda lød. Strutse har ingen tænder, så de er nødt til at sluge små sten for at male mad. Denne fugl lægger også de største æg, som også inkuberes af hannen. De vejer op til 2 kg og er 15-21 cm lange. Strutsen har også de største øjne i dyreverdenen, som har endnu større vægt end hjernen. Afrikanske strudser lever også i lang tid, op til 75 år.


Se videoen: Kim Larsen u0026 Bellami - Soldaterkammerat


Forrige Artikel

Avaz

Næste Artikel

De dyreste cykler